top of page

Noutăți

Margarita Mamsirova, Cristina Anghelescu, Viniciu Moroianu și Costin Soare, în concert, în deschider

Mezzosoprana Margarita Mamsirova, violonista Cristina Anghelescu, pianistul Viniciu Moroianu și chitaristul Costin Soare au concertat în deschiderea expoziției "Marc Chagall - The Meaning of Life".Peste 100 de persoane, printre care ambasadorul Rusiei, Oleg Sergheevici MALGINOV, și consulul Vasily Nanaradau, din partea Ambasadei Belarus in Romania, au participat la vernisajul "Marc Chagall - The Meaning of Life", care a avut loc luni seară, la Castelul Cantacuzino din Bușteni.


"Odiseea" și "Ilustrații pentru Biblie" se numără printre seriile de litografii ale lui Marc Chagall care sunt expuse la Castelul Cantacuzino din Bușteni începând cu 5 aprilie, expoziția-eveniment cuprinzând peste 140 de lucrări și urmând să se încheie pe 26 iunie.

După "Welcome into my brain" și "Que Viva Picasso", expoziții ce au cuprins lucrări ale lui Salvador Dali și Pablo Picasso și care au fost vizitate de peste 36.000 de persoane, Castelul Cantacuzino din Bușteni va găzdui, pe simezele sale, peste 140 de litografii de Marc Chagall.

Astfel, Castelul Cantacuzino va expune lucrări din seriile "Odiseea", "Ferestrele din Ierusalim" și o splendidă colecție de 10 litografii inspirate din plafonul Operei Garnier din Paris și celebrele "Ilustrații pentru Biblie".

Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate și unul dintre inițiatorii galeriei de artă a Castelului Cantacuzino, a declarat că un mare avantaj al expozițiilor este întregul decor care a însoțit întotdeauna evenimentele artistice.

"Decorarea castelului, curtea și grădina, în stilul lucrărilor prezentate. Nu expunem doar lucrările sale, dar de exemplu, în proiectul ce tocmai s-a încheiat "Que Viva Picasso", am amenajat spații video despre viața lui, modul și stilul picturii sale", a declarat Kurt Neuschitzer.

Și pentru expoziția "Marc Chagall - The Meaning of Life", organizatorii continuă ideea de a colabora cu țările în care s-au născut, trăit și lucrat artiștii de-a lungul vieții, în acest sens, ambasadele Belarus, Rusia și Franța din România vor sprijini evenimentul cultural dedicat lui Marc Chagall și vor aduce multe surprize interesante pentru publicul vizitator.

Marc Chagall s-a născut în 1887 în Vitebsk, Belarus, ca fiu al unui negustor evreu. În dialectul evreiesc rus din orașul său, nu exista un cuvânt anume pentru "pictor de artă" pentru că meseria a fost considerată ca fiind lipsită de importanță.

În ciuda acestui fapt, el a devenit unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. El a murit la vârsta de 98 ani, în 1985, în St -Paul-de -Vence, situat aproape de Nice, pe Coasta de Azur franceză.

După ce a fost reintrodus în circuitul turistic, Castelul Cantacuzino din Bușteni a devenit un important punct cultural pentru întreaga zonă, acesta găzduind atât expoziții, cât și seratele de muzică clasică Prahova Classic Nights, un concept fondat și organizat de mezzosoprana Margarita Mamsirova.

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page