top of page

Noutăți

Scrisoare deschisă către primarul orașului Bușteni , dl. Mircea Corbu


SOLICITARE URGENTA AVAND IN VEDERE PERICOLUL IMINENT pe strazile din Busteni


Busteni, the 29th of April 2021

Stimate domnule primar Corbu,


De aproape 5 luni incercam sa organizam o intalnire cu dumneavoastra pentru a discuta situatii importante care tin de castel, turisti si traficul din Busteni. Din pacate, cu sau fara intentie, dumneavoastra ne-ati refuzat cel putin 10 astfel de cereri, dintre care ultima solicitare telefonica cu domnul primar in data de 27 Aprilie 2021. Ultima cerere scrisa pentru audienta a fost in data de 25 martie 2021.


Am primit telefonic, in data de 28 aprilie 2021, informatia de la Primarie că avem posibilitatea de a ne prezenta punctul de vedere în fata sedinței Consiliul Local din data de 29 aprilie 2021, daca anuntam in scris intentia noastra presedintelui sedintei, cu 10 minute inainte de inceperea acesteia. Cand am facut acest lucru, prin adresa care atasata (Anexa 1), președintele ne-a spus că nu putem vorbi în fața consiliului, deoarece o astfel de cerere trebuia depusa la Primaria Busteni cu o zi înainte de ședința respectiva.


Din cate stim, acest raspuns nu este corect și nu este adevarat. In conformitate cu regulile primariei, inca in vigoare pentru astfel de sedinte, o cerere transmisă cu 10 minute înainte de inceperea sedintei este valabila si trebuie respectata.


In acest fel, domnul primar Corbu, continua sa nu respecte si sa discrimineze compania pe care o reprezint, si pe mine ca persoană, la fel cum a procedat in ultimile 5 luni.


Pana in aceasta dupa-amiaza, am fi dorit sa solicitam pentru ultima oara sa ne acordati aceasta intrevedere, dar avand in vedere modul in care suntem tratati, suntem obligati sa schimbam maniera de comunicare cu institutia primariei Busteni. Incepand de astazi vom atrage atentia asupra tuturor actiunilor ilogice realizate – si refuzul de a implementa masuri benefice – de catre Primaria Busteni, prin toate canalele de comunicare pe care le avem la dispozitie: presa si televiziune, locala si nationala, si pe paginile noastre de social media, la care sunt abonate aproximativ 50.000 de persoane.


In plus, va solicitam din nou, prin prezenta:


1. Acordarea unei intrevederi extraordinare de URGENTA cu dumneavoastra, domnule Corbu și cu Consiliul Local, pentru a discuta cele mai urgente elemente de pe lista noastra din noiembrie 2021 !! Și toate punctele enumerate mai jos.


2. In mod alternativ, va rugam sa inregistrati aceasta cerere ca o cerere pentru urmatoarea ședinta a Consiliului Local al primariei, care are loc la Busteni, pentru a vorbi despre aceleasi elemente.


Domnule Corbu, desi la prima noastra intalnire – la scurt timp dupa ce ati preluat functia de primar al orasului Busteni – v-ati exprimat intelegerea faptului ca acest obiectiv turistic, care atrage peste 260.000 de vizitatori anual, are o importanta deosebita pentru turismul si situatia economica a orasului Busteni, actionati rand pe rand intr-o maniera diametral opusa acestei idei.


· In acest fel, ati reintrodus cai de acces rutiere, care, la insistentele noastre, au fost anulate in ultimii ani, deoarece nu ajutau la fluidizarea traficului in zona castelului, ci dimpotriva, o ingreunau, crescand astfel riscul de a se produce accidente.

· Ati anulat regulile de trafic care erau introduse, a caror eficienta fusese deja demonstrata, cu strazi cu sens unic si semne de circulatie care permiteau accesul doar rezidentilor si care ajutau atat la fluidizarea traficului, cat si la cresterea semnificativa a sigurantei pietonilor din zona (in special in ceea ce priveste copii si persoanele in varsta), pentru cartierele Poiana Tapului si Zamora. Prin anularea inoportuna a acestor restrictii, ati permis din nou fluxul de trafic in zonele rezidentiale pentru soferii care conduc cu viteza in drumul lor de la sau inspre Bucuresti, folosind aceasta alternativa la DN1, doar pentru a goni cat mai repede posibil pe strazile rezidentiale ale orasului, astfel incat sa revina pe DN1 cu cateva minute mai repede. Am strans fotografii si testimoniale referitoare la accidente care s-au produs in acest fel, in urma carora au fost raniti copii. Aceasta este din culpa celor care, intr-un mod complet nepotrivit, au permis si chiar au sustinut reintroducerea regulilor de trafic precedente.


In cazul in care alti rezidenti vor fi raniti in urma acestor modificari, ii voi sfatui personal pe cei afectati sa dea in judecata Primaria Busteni si pe seful administratiei locale, care este responsabil in mod direct. Aceasta organizare a traficului este nesabuita, primejdioasa si o dovada a deficientelor acestei administratii.


· Iar acum, pe strada din fata castelului, in loc sa fie creat un mediu care sa calmeze traficul, prin instalarea de semne care permit doar accesul rezidentilor si crearea unui sens unic, ati instalat semne care interzic stationarea, astfel incat sa fie si mai mult loc pentru soferii care gonesc pe strazile rezidentiale. Drept consecinta, acestia trec in viteza pe langa unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. Pe aceasta strada trec pana la 2000 de vizitatori in zilele de week-end, care sunt pusi constant in pericol de catre soferii care conduc acum cu viteza prin zona, in urma masurilor implementate de Primaria Busteni, care au dus la crearea unui circuit de viteza.Dle. Corbu, acesta este un rezumat al actiunilor dumneavoastra :


1. Ati inlaturat orice masura menita sa asigure tranzitul in siguranta pe DN 1, in loc sa fie folosite cartierele Zamora si Poiana Tapului pentru acest scop. Acum practic i-ati incujarat pe soferii care tranziteaza orasul sa foloseasca strazile rezidentiale din Zamora si Poiana Tapului, unde se joaca copii si batranii se plimba pe strazi, din cauza ca nu exista trotuare pietonale in mare parte din aceste zone, mai ales pe strazile Saelelor, Piatra Arsa, Panduri si Zamora.

2. Nu exista semne care sa permita accesul doar pentru rezidenti sau cel putin care sa limiteze viteza la 30 km/h si pana si limitatoarele de viteza « naturale » create de masinile care parcau in zona, au disparut. Circuitul de viteza este pregatit. Nu exista nicio masina de politie in zona care sa coordoneze traficul, ci doar sa amendeze soferii parcati, astfel incat sa elibereze circuitul. Scandalos !

3. In plus, o alta consecinta a acestor masuri va fi ca zecile de masini vor parca pe strazile laturalnice si vor deranja linistea zonelor rezidentiale. Este posibil ca familiile din zona strazilor Fagetului, Caprioarei, Ciocarliei, Zamorei si Democratiei sa va multumeasca individual pentru acest disconfort. Intetionam sa organizam un sondaj de opinie printre rezidentii din zonele Poiana Tapului si Zamora, urmand sa va comunicam rezultatele obtinute.

4. Este probabil ca multi dintre turisti sa aleaga sa nu mai viziteze Busteniul deloc, alegand Sinaia sau Azuga in schimb, deoarece primariile acestor orase au avut grija de turistii care ii viziteaza si s-au asigurat sa creeze locuri de parcare.In concluzie pare ca principalul obiectiv al administratiei este :

o Sa indeparteze cat mai multi turisti, cat mai repede, din Busteni

o Sa ajute soferii sa tranziteze cat mai repede orasul si sa cheltuie banii de vacanta in alte statiuni


Dle. Corbu, sunteti convins ca ati fost votat si ales pentru a realiza aceste lucruri ?


Pentru a va indeplini acest obiectiv cu celeritate, poate v-ar ajuta sa instalati semne speciale care sa transmita turistilor :


VA RUGAM NU RAMANETI IN BUSTENI, PRIMARUL NU AGREEAZA TURISTII


La prima noastra intalnire, v-am inmanat o lista cu subiectele pe care le consideram importante (Anexa 2) pentru a fi dezbatute, insa acestea au fost ignorate in mod deliberat si continuu, timp de aproape 6 luni. Aceasta nu este doar o pata neagra asupra reputatiei institutiei pe care o reprezentanti, ci incalca si dreptul omului la a-si exprima punctul de vedere, atat pentru firma pe care o reprezint, cat si pentru mine, personal, in calitate de administrator al uneia dintre cele mai importante companii cu activitate turistica din oras, ceea ce reprezinta un drept fundamental, garantat prin constitutie pentru fiecare cetatean si companie. Este o dovada in plus a lipsei de respect si discriminarii fata de mine personal, ca cetatean al acestui oras.


Nu este acceptabil ca ignoranta administratiei si a catorva oficiali din Busteni sa puna in pericol vieti in acest oras.Kurt Neuschitzer

CEO Zamora Estate SRL


Adresa trafic 29.04 - Anexa 1
.pdf
Download PDF • 192KB

Adresa trafic 29.04 - Anexa 2
.pdf
Download PDF • 45KB
Comentarios


Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page