Noutăți

Ne/oW Art - Picturi realizate cu solvenți, alcool, sodă, cafea, latex, bitum, pământ, cenușă și tușu

Picturi realizate cu substanțe chimice, precum solvenți, alcool, sodă, bitum, pâmânt, decoloranți, vopsele acrilice și tușuri, vor fi expuse la Castelul Cantacuzino începând din 15 decembrie, în noua expoziție a Galeriei de Artă intitulată Ne/oW Art.Expoziția Ne/oW Art, care prezintă peste 40 de lucrări realizate de artistele Mirela Iordache și Nadine Kseibi, câștigătoare ale concursului de proiecte organizat în luna septembrie, va fi deschisă publicului începând din 15 decembrie în Galerie de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni. Lucrările celor două artiste au fost alese din peste 100 de portofolii înscrise și vor fi expuse până pe 15 martie.


"De-a lungul timpului, am avut expuși în Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino tineri artiști care ne-au impresionat cu viziunea lor. 2017 ni l-a adus în spațiul nostru expozițional pe Andrei Gamarț, care are o profunzime extraordinară. Ne-a bucurat numărul de vizitatori și astfel am decis să continuăm să expunem artă contemporană. Era firesc să organizăm un concurs de proiecte prin care toată lumea să aibă șansa de a expune, a declarat Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate, companie care deține Castelul Cantacuzino.


Concursul de proiecte a debutat în luna septembrie și s-a bucurat de un real succes, fiind încrise aproximativ 100 de portofolii. În urma selecției, Mirela Iordache și Nadine Kseibi au fost primele două artiste care au fost alese să expună.


"Posibilitatea de a fi la Castelul Cantacuzino înseamnă bucuria de a expune într-unul din rarele așezăminte de prestigiu și cu o mare vizibilitate", a declarat Mirela Iordache, înainte de deschiderea expoziției pentru public. De asemenea, Nadine Kseibi, care este prezentă în expoziție cu aproximativ 30 de lucrări, a afirmat că expunerea lucrărilor sale în Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino reprezintă o mare oportunitate de a se prezenta ca artist.


Iubitorii de artă vor putea observa lucrări realizate din cenușă, cenușă ce provine din arderea notițelor dintr-un an al Mirelei Iordache, realizând astfel o convertire la nivel vizual a unei frînturi din clipele sale. De asemenea, sunt expuse lucrări realizate din zațul cafelei, praful de marmură sau răsină.


Nadine Kseibi este absolventă a Universității Naționale de Arte București (UNArte), iar tema sa de licență a fost terapia prin artă. Consideră că "partea subconștientă ne poate vorbi prin artă", acesta fiind primul pas spre folosirea acestui concept ca modalitate de accesare a subconștientului uman prin imagine, formă și conținut. În prezent este masterandă la UNArte și și-ar dori să expună la muzeul Punta della Dogana din Veneția.


Mirela Iordache este membră a Uniunii Artiștilor PLastici din România și licențiată în Arte Plastice/ Patrimoniu Cultural - Restaurare și un master în Strategii de creație în pictură la Universitatea Naționale de Arte din București. Lucrările sale au fost selectate, în 2013, la Strabag Artaward International Competition și la Triennale Europeene de l'Estampe Contemporaine, iar în 2015 a expus la Bienala Internațională de Pictură de la Chișinău. De asemenea, a avut peste 60 de expoziții, dintre care 13 personale, 35 de grup și 18 colective.

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page

SOCIALIZARE/SOCIALISE

  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page

ANGAJĂM !!

AI UN LOC IN ECHIPA NOASTRĂ !

Incepe-ți cariera !      Detalii...

PARTENERI PolyFazer

Charging point 

22kWh

platformă “smart” pentru managementul procesului de încărcare a mașinilor electrice și hibride cu plug-in.

www.polyfazer.ro

CONTACT

Adresă Castelul Cantacuzino

Bușteni, Str. Zamorei, Nr.1, 105500​

Prahova - Romania

+40 722 960 606   -  Rezervari vizita castel

(doar pentru grupuri>20 pers./ bookings castle visit (only for groups higher then 20 pers.)

+40 737 299 464   - Rezervari Restaurant

+40 735 151 318     -  Evenimente / Events

+40 733 50 15 75   - Relatii publice presa            

                                   Public relations press

+40 372 255 428   - Fax

 

Email:  office@cantacuzinocastle.ro

ATENȚIE !!în zilele menționate în calendarul de evenimente, castelul este închis spre vizitare. Vezi calendar

ATENTION!!​ On the days mentioned in events calendar, the castle is closed for visiting. See calendar

PROGRAM vizitare / VISITING program

LUNI - DUMINICĂ 10.00 - 19.00

ultima intrare la 18.05/35

MONDAY - SUNDAY 10.00 - 19.00

latest entrance at 18.05/35

 

Intrarea se face din ora in ora respectiv:

Pentru vizitare castel sau pachetul castel+expozitie: 

Entry is made every hour, respectively:

For castle visiting or for the package castle+exhibition:

10.05; 11.05; 12.05; 13.05.; 14.05; 15.05; 16.05; 17.05; 18.05.

Doar pentru vizitare expozitie:

Only for exhibition:

10.35; 11.35; 12.35; 13.35; 14.35; 15.35; 16.35; 17.35; 18.35.

 

Vizitatorii beneficiaza de asistenta cu ghid profesionist in limba romana.

Visitors receive assistance with professional guide in Romanian. For english guiding please call and make a reservation.

Copyright © 2013 Zamora Estate S.R.L..