top of page

Noutăți

Crama Oprișor aduce Oltenia Profundă și o surpriză magnum, pe 25 martie, la Castelul Cantacunzino

Poveștile încep, de obicei, cu „A fost odată ca niciodată...” Acest „odată” are pentru Crama Oprișor o latură documentară, dar și o notă reflexivă. Privirea înapoi nu este doar o ocheadă aruncată peste umăr, ci o mândră întoarcere în timp pentru a dezvălui oamenilor fundamentul pe care construim conceptele și valorile.

Printre primele mențiuni scriptice ale locurilor unde se află Crama Oprișor, în raport cu bogăția pământului prielnic cultivării viei și producerii vinurilor de calitate, descoperim scrierile lui I.C. Filitti. Menționarea, încă din secolul al XV-lea, a moșiilor oltenești de pe Valea Drincei ca proprietăți ale boierilor olteni (printre ei, Neagoe Strahaianul) este continuată, după anul 1688, de preocuparea lui Constantin Brâncoveanu pentru pământurile din zonă, cunoscute pentru producția de vin de cea mai bună calitate.


Tradițiile, obiceiurile, credințele Olteniei Profunde nu sunt altceva decât respirații de zi cu zi, proaspete, ale unori valori ce surprind de fiecare dată prin originalitatea și puterea lor.

LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


RUSALCĂ ALBĂ 2015 - SEC -

Cu trup solid de la Chardonnay, cu arome discrete din Sauvignon Blanc, plin de viaţă de la Riesling, echilibrat de Pinot Gris, cu balans fin între aciditate, alcool şi „trup”, RUSALCA este un vin înţeles după culoarea şi căldura momentului în care se înfăţisează. E de vorbit şi povestit sau de tăcut şi privit – după cum îi şade pe plac celui în paharul căruia se toarnă.

















LA CETATE CHARDONNAY 2015 - SEC - Sufletul citric, cu mici intonaţii florale, se înveleşte în arome profunde şi calde de alune, migdale şi vanilie. O combinaţie care amăgeşte doar atât cât să stimuleze simţurile. Un vin cu alunecări mătăsoase, cu arome călduţe şi prietenoase. Gustul, dezvelind rapid zvâcnirile de limetă, de stropi de coajă de grepfrut, invadează exploziv papilele. În schimb, postgustul revine, uşor şi sigur, în sarcina aromelor untoase de alună proaspăt scoasă din cuptor, sporite de inflexiunile vanilate ale baricului de stejar.

CALOIAN ROSE 2016 - SEC - Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșuni, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează dominat de o aciditate tipică vinurilor tinere, postgustul fiind proaspăt, vioi, elegant și plăcut.

LA CETATE FETEASCĂ NEAGRĂ 2015 - SEC - Obținut din struguri selectați cu atenție, fermentat cu grijă și maturat în butoaie din stejar, vinul este pasional, armonios, intens, puternic și elegant. Este un vin a cărui complexitate surprinde plăcut după prima impresie olfactivă, ce amintește de merișoare și cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, învăluitor, care te poartă de la fructele confiate la ciocolata neagră.

DRĂGAICA ROȘIE 2015 - SEC - Este un vin creat din patru soiuri roşii importante din via Oprişorului: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. În Drăgaica Roşie se îmbină supleţea Pinot Noir-ului cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte.

SFÂNTUL GHEORGHE 2013 - SEC - Trece dincolo de aparența sentimentului și, cu timpul, așterne viaţa pe făgașul pregătit fiecăruia. Să recunoaștem și să preamărim simbolul fiecărei vestiri și să ne bucurăm împreună de ce va să vină. . Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.

Degustarea de vin se va încheia cu o surpriză magnum care va completa experiența.

Puteți regăsi imagini de la cea de-a treia degustare de vin organizată la Castelul Cantacuzino, în știrea realizată de Pro TV, disponibilă aici!

Pachetul este 260 de lei (persoană) și include 6 sortimente de vin și un meniu savuros cu șase preparate. Rezervări și informații la numerele: 0735 15 13 18/ 0733 50 15 75

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page