top of page

Noutăți

Viile Metamorfosis, o poveste de familie Aroma Munteniei, pe 25 februarie, la Castelul Cantacuzino

Vitis Metamorfosis reprezintă îmbinarea a 26 generaţii de tradiţie în lumea vinului ale familiei Antinori cu talentul enologului Fiorenzo Rista. Compania a fost înfiinţată în 2008 şi are o suprafaţă de 100 de hectare de teren în zona Dealu Mare. Primul vin produs de Vitis Metamorfosis, Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon, a fost lansat pe piaţă în 2009. În prezent, compania are un portofoliu de 11 vinuri premium: Cantvs, produsul etalon al cramei, şi gamele Viile Metamorfosis şi Fluturi.

Vitis Metamorfosis s-a născut din munca unor oameni pasionați și, mai ales, neobosiți. Ei reprezintă sufletul viilor: profesioniști a căror viziune se regăsește în fiecare sticlă de vin. *** Înainte ca Marchesi Antinori să decidă unde îşi va concentra activitatea de producţie în România, specialiştii companiei au vizitat mai multe podgorii din toate marile regiuni viticole. Au fost de acord cu toţii în privinţa podgoriei Dealu Mare pentru potenţialul ei fantastic, pentru condiţiile optime, solul si expoziţia foarte bune. În plus, există şi o asemanare între Dealu Mare şi Toscana, una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din Europa şi din lume.

Vinurile alese pentru data de 25 februarie sunt complexe, elegante și intense.

Podgoriile Dealu Mare Via Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2015 - Aromele intense de fructe exotice şi flori de salcâm se întrepătrund armonios cu notele minerale. Via Colțul Pietrei Syrah 2015 - Un vin cu o culoare roşu-purpuriu şi arome puternice de prune confiate şi cireşe negre complimentate de condimente dulci şi ciocolată amăruie. Sec, cu o structură amplă şi tanini maturi ce dau o senzație cremoasă si savuroasă. Cantvs Primvs Fetească Neagră 2013 - O culoare atractivă, roşu-închis cu reflexii rubinii. Aromele intense amintesc de fructe roşii ajunse la maturitate, gemuri din prune şi cireşe şi se întrepătrund cu notele minerale şi de condiment dulce. La gust este amplu, generos cu tanini moi şi un final lung şi plăcut. Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon 2012 - Un vin plin şi catifelat, cu tanini denşi şi bine structuraţi, cu arome de fructe de pădure (cireşe sălbatice şi mure), ciocolată amăruie, esenţă de lemn dulce şi vanilie. Distincții Medalie de Argint – Global Cabernet Sauvignon Masters; THE DRINKS BUSINESS, Marea Britanie (2015) Medalie de Argint – IWCB, România (2016)

Puteți regăsi imagini de la cea de-a treia degustare de vin organizată la Castelul Cantacuzino, în știrea realizată de Pro TV, disponibilă aici!

Pachetul este 260 de lei (persoană) și include cinci sortimente de vin și un meniu savuros cu șase preparate. Rezervări și informații la numerele: 0735 15 13 18/ 0733 50 15 75

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page