top of page

Noutăți

Romantique Brunch au Château Cantacuzino
Toamnă în roz, cu nuanțe de lila. Așa ne-am propus să o "colorăm". Ne-a inspirat, ce-i drept, melodia "La Vie En Rose" a celebrei Edith Piaf. Ne-am propus să întâmpinăm toamna cu un brunch plin de savoarea bucătăriei franceze, cu recunoscutele macarons și cu sunetul străzilor pariziene.


Așadar, pe 23 septembrie, de la ora 12.00, pregătim un mic colț al Franței, pe terasa Castelului Cantacuzino și sărbătorim Fete de la Gastronomie.

Fête de la Gastronomie s-a răspândit la nivel internațional, pentru a promova produsele franțuzești atât în rândul experților, cât și în rândul publicului larg.

În 2010, “le repas gastronomique à la française” a fost înscris în patrimoniul imaterial al umanităţii cu tot ce presupune acesta: produse locale, de bună calitate, selecţie de feluri de mâncare, din locuri diferite, “mariajul” între bucate şi vinuri, arta de a aranja masa, conversaţia.

De atunci, în fiecare an, Franţa celebrează această recunoaştere printr-o sărbătoare a gastronomiei: timp de trei zile în toate restaurantele, bistrourile, barurile şi pieţele din Franţa, oamenii degustă feluri de mâncare pregătite de “chefs” - maeştri bucătari - cu cele mai alese produse. Sărbătoarea s-a răspândit şi în afara Franţei, în acele locuri unde gastronomia franceză este apreciată, pentru a face plăcere cunoscătorilor, sau acolo unde este mai puţin cunoscută, pentru a promova produsele franţuzeşti şi a sensibiliza publicul larg să consume cu plăcere produse de bună calitate.

Evenimentul Fête de la Gastronomie este organizat de către Ambasada Franţei în România, Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România şi Business France, alături de parteneri.


Pentru rezervări și informații, puteți suna la 0733501575.Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page