top of page

Noutăți

Muzica marelui compozitor George Enescu, pe 29 și 30 aprilie, la Castelul Cantacuzino din Bușteni


Arii de George Enescu și ale altor mari compozitori, precum Wolfang Amadeus Mozart și Piotr Ceaikovski, vor putea fi ascultate pe 29 și 30 aprilie, în cadrul concertelor Prahova Classic Nights la Castelul Cantacuzino din Bușteni, în interpretarea artiștilor Răzvan Popovici și Diana Ketler, baritonului rus Evgeny Polikanin și pianistei Tatiana Lobyreva.Pianista Diana Ketler, director artistic al Festivalului Sonoro, și violistul Răzvan Popovici, director executiv al aceluiași eveniment, vor concerta, pe 29 și 30 aprilie, împreună cu baritonul Evgeny Polikanin și pianista Tatiana Lobyreva, la Castelul Cantacuzino din Bușteni.


Astfel, serile de 29 și 30 aprilie vor debuta cu aria lui Don Giovanni din opera "Don Giovanni", de Wolfgang Amadeus Mozart, în interpretarea baritonului rus Evgeny Polikanin, acompaniat de pianista Tatiana Lobyreva.


Artiștii Diana Ketler și Răzvan Popovici au pregătit pentru publicul Prahova Classic Nights compoziții precum "Salutul dragostei", de Edward Elgar, "Concertstuck pentru Viola și Pian", de George Enescu, și "Mai: Nopți Albe din Anotimpurile", de Piotr Ceaikovsky.


Totodată, arii de Piotr Ceaikovsky, Gaetano Donizetti, Franz Lehar, Wolfgang Mozart și Anton Rubinstein vor completa serata muzicală de la Castelul Cantacuzino.


Prahova Classic Nights reprezintă un concept artistic creat de mezzosoprana Margarita Mamsirova, în colaborare cu Zamora-Estate şi cu artişti celebri. Aceştia au iniţiat o manifestare unică în Romania, aducând împreună, în această serie de concerte, staruri muzicale internaţionale.


Castelul Cantacuzino din Buşteni, construit între anii 1901 şi 1911 de Prinţul Gheorghe G. Cantacuzino, a fost deschis publicului pentru vizitare începând cu 2010. Castelul Cantacuzino a găzduit unele dintre cele mai impresionate şi interesante expoziţii din România. Astfel, în 2015, iubitorii de artă s-au putut bucura de litografii şi gravuri ale celebrilor Salvador Dali și Pablo Picasso, simezele edificiului purtând, în prezent, litografiile marelui artist Marc Chagall.Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.prahovaclassicnights.ro și la numerele de telefon 0731. 144. 950/ 0731.144.960.

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page