Noutăți

"Odiseea" și "Ilustrații pentru Biblie", printre litografiile de Marc Chagall, e
"Odiseea" și "Ilustrații pentru Biblie" se numără printre seriile de litografii ale lui Marc Chagall care vor fi expuse la Castelul Cantacuzino din Bușteni începând cu 5 aprilie, expoziția-eveniment cuprinzând peste 140 de lucrări și urmând să se încheie pe 26 iunie.

După "Welcome into my brain" și "Que Viva Picasso", expoziții ce au cuprins lucrări ale lui Salvador Dali și Pablo Picasso și care au fost vizitate de peste 36.000 de persoane, Castelul Cantacuzino din Bușteni va găzdui, pe simezele sale, peste 140 de litografii de Marc Chagall.

Astfel, Castelul Cantacuzino va expune lucrări din seriile "Odiseea", "Ferestrele din Ierusalim" și o splendidă colecție de 10 litografii inspirate din plafonul Operei Garnier din Paris și celebrele "Ilustrații pentru Biblie".

Vernisajul expoziției va avea loc pe 4 aprilie, de la ora 19.00, mezzosoprana Margarita Mamsirova, violonista Cristina Anghelescu, pianistul Viniciu Moroianu și chitaristul Costin Soare urmând să concerteze în deschiderea expoziției.

"Noi prezentăm acum o colecție cu 146 dintre cele mai importante litografii ale sale. Acestea au fost tipărite, în principal, în atelierul lui Fernand Mourlot din Paris, care a publicat și catalogul operelor lui Chagall, cel puțin operele care au fost tipărite în atelierul său. Chagall a fost unul dintre artiștii rar prezenţi în imprimerie. El a realizat motivele pe piatră și le imprimă el însuși. Îl putem observa pe artist în ilustrațiile candelabrului evreiesc din "Ferestrele din Ierusalim" și în "Cele 10 legi", și într-o scenă din tavanul

Operei Garnier din Paris", a declarat Thomas Emmerling, colecționarul privat.


Thomas Emmerling a continuat apreciind că foarte vizibil este dialogul interior al lui Chagall despre tradiția evreiască și prezența creștină în cele 40 de litografii care ilustrează Biblia, Vechiul Testament. "Poate că este interpretarea cea mai creștin-iudaică dintre toate. În realitate, Chagall a devenit, cu opera sa, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai dialogului evreiesc - creștin. Iar în zilele noastre dialogul a devenit mai important decât reacțiile motivate de frică", a mai spus Thomas Emmerling


Pe de altă parte, Kurt Neuschitzer, CEO al Zamora Estate și unul dintre inițiatorii galeriei de artă a Castelului Cantacuzino, a declarat că un mare avantaj al expozițiilor este întregul decor care a însoțit întotdeauna evenimentele artistice.

"Decorarea castelului, curtea și grădina, în stilul lucrărilor prezentate. Nu expunem doar lucrările sale, dar de exemplu, în proiectul ce tocmai s-a încheiat "Que Viva Picasso", am amenajat spații video despre viața lui, modul și stilul picturii sale", a declarat Kurt Neuschitzer.

Și pentru expoziția "Marc Chagall - The Meaning of Life", organizatorii continuă ideea de a colabora cu țările în care s-au născut, trăit și lucrat artiștii de-a lungul vieții, în acest sens, ambasadele Belarus, Rusia și Franța din România vor sprijini evenimentul cultural dedicat lui Marc Chagall și vor aduce multe surprize interesante pentru publicul vizitator.

Marc Chagall s-a născut în 1887 în Vitebsk, Belarus, ca fiu al unui negustor evreu. În dialectul evreiesc rus din orașul său, nu exista un cuvânt anume pentru "pictor de artă" pentru că meseria a fost considerată ca fiind lipsită de importanță.

În ciuda acestui fapt, el a devenit unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. El a murit la vârsta de 98 ani, în 1985, în St -Paul-de -Vence, situat aproape de Nice, pe Coasta de Azur franceză.

După ce a fost reintrodus în circuitul turistic, Castelul Cantacuzino din Bușteni a devenit un important punct cultural pentru întreaga zonă, acesta găzduind atât expoziții, cât și seratele de muzică clasică Prahova Classic Nights, un concept fondat și organizat de mezzosoprana Margarita Mamsirova.

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page

SOCIALIZARE/SOCIALISE

  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page

ANGAJĂM !!

AI UN LOC IN ECHIPA NOASTRĂ !

Incepe-ți cariera !      Detalii...

PARTENERI PolyFazer

Charging point 

22kWh

platformă “smart” pentru managementul procesului de încărcare a mașinilor electrice și hibride cu plug-in.

www.polyfazer.ro

CONTACT

Adresă Castelul Cantacuzino

Bușteni, Str. Zamorei, Nr.1, 105500​

Prahova - Romania

+40 722 960 606   -  Rezervari vizita castel

(doar pentru grupuri>20 pers./ bookings castle visit (only for groups higher then 20 pers.)

+40 737 299 464   - Rezervari Restaurant

+40 735 151 318     -  Evenimente / Events

+40 733 50 15 75   - Relatii publice presa            

                                   Public relations press

+40 372 255 428   - Fax

 

Email:  office@cantacuzinocastle.ro

ATENȚIE !!în zilele menționate în calendarul de evenimente, castelul este închis spre vizitare. Vezi calendar

ATENTION!!​ On the days mentioned in events calendar, the castle is closed for visiting. See calendar

PROGRAM vizitare / VISITING program

LUNI - DUMINICĂ 10.00 - 19.00

ultima intrare la 18.05/35

MONDAY - SUNDAY 10.00 - 19.00

latest entrance at 18.05/35

 

Intrarea se face din ora in ora respectiv:

Pentru vizitare castel sau pachetul castel+expozitie: 

Entry is made every hour, respectively:

For castle visiting or for the package castle+exhibition:

10.05; 11.05; 12.05; 13.05.; 14.05; 15.05; 16.05; 17.05; 18.05.

Doar pentru vizitare expozitie:

Only for exhibition:

10.35; 11.35; 12.35; 13.35; 14.35; 15.35; 16.35; 17.35; 18.35.

 

Vizitatorii beneficiaza de asistenta cu ghid profesionist in limba romana.

Visitors receive assistance with professional guide in Romanian. For english guiding please call and make a reservation.

Copyright © 2013 Zamora Estate S.R.L..