top of page

Noutăți

Taste the best of Greece! Vinuri cotate cu puncte Parker și premiate internațional, pe 8 aprilie, la

Vinul a fost o parte importantă a culturii grecești timp de peste 4000 de ani după cum indică numeroasele descoperiri arheologice din Grecia. Grecii antici cunoșteau foarte bine valoarea nutritivă a vinului și a devenit o parte inseparabilă a traiului lor de zi cu zi. Organizau întruniri intelectuale numite „symposia“, unde mâncarea și vinul acompaniau subiectele filosofice. Pe 8 aprilie, sunteți așteptați la un "simpozion" modern, cu vinuri ce sunt cotate cu peste 90 de puncte Parker, altele premiate internațional, un meniu delicios și povești interesante despre vinurile grecești spuse de președintele Federației Somelierilor din România, Laurentiu Avram Achim.

Seara va începe la ora 19.00, cu KTIMA GEROVASSILIOU - MALAGOUSIA 2015, un vin cotat cu 90 de PUNCTE PARKER, de o culoare pai strălucitoare cu nuanțe verzui și o aromă de fructe coapte, cum ar fi pere, mango și citrice.



MALAGOUSIA 2015 KTIMA GEROVASSILIOU

90 PARKER POINTS Acest vin este produs în întregime din soiul de struguri grecesc Malagousia care a fost salvat de la dispariție prin eforturile lui Vangelis Gerovassiliou. După contactul cu părțile solide, care are scopul de a spori extracția de arome, este fermentat parțial în butoi și apoi se maturează pe drojdie timp de câteva luni, câștigând adâncime în aromă și arome florale. Pe palatin aromele bogate de coajă de lamaie îl fac și mai atractiv, adăugand un final bine echilibrat.


RAPSANI GRANDE RESERVE 2009 TSANTALI

Wine & Spirits Magazine - 94/100 & TOP 100 Wines in the World Rapsani Grand Reserve descrie o culoare violet dens, arome dulci de vișinată, tort de fructe, lemn dulce, măsline și condimente. Textura fabuloasă, puterea, corpolența, fruct pur și un finisaj opulent, voluptos, cu structura tanică fermă.

THEMA ROSE 2015 PAVLIDIS ESTATE

89 PARKER POINTS

Acest vin de culoare roze intens se exprimă prin arome elegante de căpșuni și zmeură pe un fond de mineralitate. Pe palatin, alcoolul este bine echilibrat de aciditate, oferind dulceață și un final lung, cu un dram de fructe roșii coapte pe cerul gurii.


DIAPOROS 2012 KIR-YIANNI

92 PARKER POINTS


Decanter World Wine Awards - Bronze Medal De culoare roșu închis, aproape albastru, foarte diferit de vinurile Xinomavro tradiționale. Pe nas, buchetul constă din fructe negre coapte, prune, țigări de foi, ciocolată neagră, tutun auriu și piper.

WINE GRAND CRU 2012 EOS SAMOS

Decanter World Wine Awards - Bronze Medal Grand Cru este vinul de Samos apreciat în întreaga lume. Își are originile în terroir-uri selecționate și constituie întruchiparea unui Vin Doux Naturel. Palatul este în aceeași măsură reușit, proaspăt și atent echilibrat între dulceață și aciditate.

Puteți regăsi imagini de la cea de-a treia degustare de vin organizată la Castelul Cantacuzino, în știrea realizată de Pro TV, disponibilă aici!

Pachetul este 320 de lei (persoană) și include 5 sortimente de vin și un meniu savuros cu cinci preparate. Rezervări și informații la numerele: 0735 15 13 18/ 0733 50 15 75

Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page