top of page

Noutăți

Colours of Life - pariul culorilor la Castelul Cantacuzino

Expoziția “Colours of Life” aduce laolaltă șapte artiști contemporani care tratează în operele lor variate modalități de analiză a naturii umane.


Toți șapte sunt parte a tinerei generații de artiști care au absolvit cursurile Universității Naționale de Arte din București, având totodată și expunere internațonală, prin diverse burse și expoziții care au avut loc în afara țării.


Expoziția prezentă se concentrează, în principal, asupra specificului naturii umane. Fie că explorează universul interior (ca în picturile Maiei Oprea) sau cel exterior (concentrându-se asupra mulțimilor de oameni prezente la metrou ca în picturile Biancăi Ioniță), expoziția se axează pe specificul multifațetat al societății contemporane.


Urmând firul roșu al acestei analize, putem observa ca și trăsătură comună, suspensia din timp a personajelor prezente în picturile lui Radu Rodideal și ale Cameliei Tătaru.


Alexandra Baciu și Andreea Floreanu explorează universul psihologic feminin, dând senzația că, ceva neașteptat este pe cale să se producă. Lucrările lui Alexandru Căzănaru tratează printr-o abordare diferită coloratura diversă a emoțiilor umane, de data aceasta în tehnica sculpturii.


Acest amestec de stări emoționale generate de universul pictural al artiștilor creează o conexiune între arta lor și viața reală, plasând dimensiunea publicului mai degrabă într-un spațiu al întrebărilor decât al răspunsurilor ferme.



Recomandăm
Recente
Arhivă
Urmăriți-ne
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
  • Wix Facebook page
bottom of page